Η σύνθεση του Bokashi Marathon (Ιαπωνική λέξη που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει οργανικά υλικά σε αποσύνθεση) αποτελείται από υπολείμματα ζωικής και φυτικής παραγωγής, φύκια του είδους Posedonia Oceanica και πιστοποιημένους ωφέλιμους μικροοργανισμούς.

Η διαδικασία της ζύμωσης σε πλήρως αναερόβιες συνθήκες και η ωρίμανση που ακολουθεί, μας δίνει ένα πλήρες βιολογικό εδαφοβελτιωτικό υλικό, που  η εφαρμογή του έχει  απίστευτα αποτελέσματα στην αύξηση της  ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμογών με διαφυλλικούς ψεκασμούς και ριζοποτίσματα με το Land Recovery και ανάμειξη του Bokashi Marathon στο υπόστρωμα έχουμε δραστική βελτίωση της παραγωγής, σε κάθε είδους γεωργική εκμετάλλευση, όπως φυτά μεγάλης καλλιέργειας, κηπευτικά, φυτά σε γλάστρες, δενδροκομικές μονάδες, αρωματικά φυτά.

Η λίπανση με Bokashi Μarathon θεωρείται βασική και αναγκαία προσθήκη στο έδαφος και  στις περισσότερες περιπτώσεις,  δεν υπάρχει ανάγκη πρόσθεσης επιπλέον λιπάσματος, μιας και η σύνθεσή του περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία θρέψης.
Επιπλέον η δομή του εδάφους βελτιώνεται σημαντικά, πράγμα απολύτως απαραίτητο για αειφόρα παραγωγή.

Η οργανική ουσία που εγκαθίσταται στο έδαφος , παράλληλα με τον άμεσο ψεκασμό με Land Recovery, γίνεται ασπίδα προστασίας από τις  ασθένειες εδάφους, του  φυλλώματος και από τις ακραίες κλιματικές συνθήκες.
To Bokashi Μarathon παράγεται σε στερεή μορφή για καλύτερη εφαρμογή στο έδαφος.

H περιεκτικότητα του Bokashi Μarathon  σε άζωτο, φώσφορο, κάλιο, άνθρακα, μαγνήσιο, ασβέστιο, θείο και ιχνοστοιχεία διασφαλίζεται από την ποικιλία των οργανικών πρώτων υλών που προέρχονται από επιλεγμένες πηγές καθώς και από την μέθοδο παρασκευής. Το κυριότερο όμως προσόν του είναι η παρουσία των πιστοποιημένων ωφέλιμων μικροοργανισμών στην σύνθεση του, οι όποιοι παράγουν   ενώσεις πλούσιες σε σάκχαρα αλκοόλες , οργανικών οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες, ενζυμα και αντιοξειδωτικές ενώσεις.

Η ποσότητα του Bokashi Μarathon που απαιτείται ανά στρέμμα, ποικίλλει από 2-4 κυβικά , ανάλογα με την καλλιέργεια και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.
Τα εδαφοβελτιωτικό αυτό  διατίθενται σε μεγάλους σάκους, μικρά σακιά και χύμα, μεταφερόμενα με δικά μας μέσα, εντός Αττικής και με συνεργαζόμενες εταιρείες, σε όλη την Ελλάδα.