Tο Land Recovery είναι ένα μείγμα τριών ειδών ωφέλιμων μικροοργανισμών οι οποίοι βρίσκονται ελεύθεροι στη φύση, όπως βακτήρια μαγιάς, βακτήρια γαλακτικού οξέος και βακτήρια φωτοσύνθεσης. Όταν αυτοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, ορυκτές χειλικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν τα φυτά να ανταπεξέλθουν σε καταπονήσεις σε βιοτικούς (έντομα, ασθένειες) και αβιοτικούς παράγοντες ( κρύο, ζέστη, ξηρασία, μεταφύτευση) αλλά και στην γενικότερη βελτίωση του  περιβάλλοντος χώρου.Επιπλέον, η σύνθεση συμπληρώνεται με οργανικά πρόσθετα, τα οποία αναβαθμίζουν την αποτελεσματικότητα των μικροοργανισμών.

Έχει εγκρίσεις για χρήση στην βιολογική γεωργία από τo Ινστιτούτο  ΔΗΩ  στην Ελλάδα  και από τον οργανισμό EMRO JAPAN για όλο τον κόσμο.

 ΧΡΗΣΕΙΣ

 Mπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καλλιέργειες  υπαίθριες, θερμοκηπιακές, υδροπονικές και στους αστικούς λαχανόκηπους.

Η εφαρμογή πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε βδομάδα μία φορά, διαφυλλικά και από την  ρίζα.

  • Οι ωφέλειες που απορρέουν από την χρήση του σκευάσματος είναι η δημιουργία ενός ιδιαίτερου περιβάλλοντος στον χώρο της καλλιέργειας, έτσι ώστε τα φυτά να ανθίστανται σε  κάθε πιθανή προσβολή. Ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα των φυτών και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μειώνονται δραστικά.
  • Πρακτικά δεν σκοτώνεται τίποτα, απλώς επαναφέρουμε την ισορροπία στο περιβάλλον του φυτού, με αποτέλεσμα τη φυτοϋγεία του.

Το προϊόν λειτουργεί και διττά σαν επαφής και διασυστηματικά.

  • Στο έδαφος θα μειώσει σημαντικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς και θα αυξήσει τους ωφέλιμους, θα αφρατέψει το χώμα, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των καλλιεργητικών φροντίδων, όπως το όργωμα, θα βελτιώσει την δομή του εδάφους και θα μειώσει την αλατότητα.

Ταυτόχρονα εξαλείφεται η ανάγκη για απολύμανση του εδάφους και των γεωργικών εργαλείων καθώς και η ανάγκη για αγρανάπαυση η  αμειψισπορά.

Δεν προσβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα πλαστικά σε  εγκαταστάσεις όπως θερμοκήπια, μεταλλικές κατασκευές και δεν μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, την άγρια ζωή και τα οικόσιτα ζώα.

  • στα κηπευτικά, συνιστάται η χρήση του Land Recovery  με τους παρακάτω τρόπους:

Ψεκασμοί με 2-3 λίτρα/100 λίτρα νερού ανά εβδομάδα.

Σε έντονη πίεση προσβολής προτείνεται να γίνονται 3 εφαρμογές σε 7 ημέρες, με την μεγάλη δόση των 4 λίτρων/100λίτρων νερού.

Ριζοπότισμα με 2 λίτρα ανά στρέμμα, ανά εβδομάδα. Σε περίπτωση εγκατεστημένης ασθένειας εδάφους, προτείνεται 4 λίτρα/στρ/εβδομάδα

  • Σε δενδρώδεις καλλιέργειες:

Ψεκασμοί 4-6 φορές τον χρόνο με 2-3 λίτρα/στρ, αρχίζοντας από την καρπόδεση και μετά.

Σε έντονη πίεση προσβολής κάνουμε 3 ψεκασμούς σε 7 ημέρες.

Να ακολουθεί ένας ψεκασμός μετά από κλάδεμα.

Ριζοποτίσματα 3-4 φορές τον χρόνο, με 2 λίτρα ανά στρέμμα.

Στο σπορείο ή στο φυτώριο, ψεκάζουμε δύο φορές την βδομάδα με αραίωση 1:200.

Γενικότερα, η πρόσθεση οργανικών λιπασμάτων και η  αύξηση της οργανικής ουσίας στο έδαφος καθώς και  η αποφυγή των χημικών επεμβάσεων  επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε λίπασμα και με πολλά φυτοφάρμακα, αρκεί  να μην περιέχουν χαλκό και θειάφι.

Μέτρα ασφαλείας: να αποφεύγεται παρατεταμένη εισπνοή..

Ο συνδυασμός του Land Recovery  με τις σφραγίδες βαρυτονίων μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του   σε κορυφαίο  επίπεδο.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΩΝ 5, 10 & 20 λίτρων